info@silversunsaddlery.com +420 721 234 081



Mohu pro vás navrhnout a vyrobit jakékoli uždení, které si jen dokážete představit. Od klasických uzdeček, přes drezurní uzdy a bezudidlové uzdečky až po jednotlivé díly k uždění. Uzdečky jsou šité na míru pro konkrétního koně, aby mu uzdečka dokonale seděla a byla pro něj maximálně pohodlná. Každý detail může být přizbůsoben dle vašeho přání, a tímto může být vaše nová uzdečka je naprosto jedinečná... 


Všechny uzdečky jsou vyrobeny a ušity zcela ručně za použití tradičních sedlářských metod, z té nejkvalitnější anglické kůže a nerezového nebo mosazného kování, takže výsledkem je krásný, vysoce kvalitní, a bezpečný kus jezdeckého vybavení, který vám vydrží léta... 



VELIKOSTI



Dobře padnoucí uzdečka poskytuje koni maximální pohodlí. Aby vašemu koni nová uzdečka dokonale seděla, je vždy vyrobena na míru.  Míry beru koni na osobní schůzce - mohu jej přijet změřit přímo k vám do stáje. (V případě že se vaše stáj nachází daleko a cesta k vám by se nevyplatila, mohu vám zaslat speciálně navrženou měřicí uzdečku spolu s instrukcemi k měření, díky níž lze koni vzít přesné míry.)


Šířka i délka jednotlivých dílů je dělaná na míru, aby nová uzdečka vyhovovala velikosti vašeho koně i vašim požadavkům ohledně výsledného vzhledu.


Mohu ušít dokonale padnoucí uzdečku pro jakéhokoli koně - od malého Shetlandského poníka, přes koně s atypickou hlavou (jako například barokní plemena), po mohutného chladnokrevníka.




DESIGN UZDEČEK



Každý díl uzdečky může být přizpůsoben dle vašeho přání a potřeb vašeho koně. 


NÁTÝLNÍK


Můžete si vybrat z mnoha druhů nátylníků od obyčejných po měkce podložené a anatomicky tvarované… Anatomický nátýlník je vyroben ve tvaru přímo na míru vašemu koni, aby mu perfektně seděl.




PODHRDELNÍK


U uzdeček dělám podhrdelník odepínací na obou stranách pro větší nastavitelnost a symetrii uzdečky



LÍCNICE


Pro zapínání udidla k uzdečce si můžete vybrat mezi skrytým zapínáním na háčky a zapínáním na přezky  (popřípadě zapínáním na karabiny)





NÁNOSNÍK


Uzdečka může být doplněna jakýmkoli typem nánosníku: na výběr je jak klasický anglický nebo švédský nánosník s podpínacím řemínkem nebo bez podpínky, tak i mexický nánosník, hannoverský nánosník a další...  Lze vyrobit i uzdečku s odepínacím nánosníkem, nebo zcela bez nánosníkuNánosník může být vyroben v mnoha designech - jejich přehled najdete níže. 

Pokud si nejste jistí, který typ nánosníku vašemu koni vyhovuje nejvíce, mužete si různé druhy během měření uzdečky vyzkoušet.





ČELENKY


Mohu pro vás vyrobit opravdu jedinečnou čelenku dle vašeho přání - od rovných čelenek po bohatě zdobené, tvarované do - U nebo do - V. Přehled ruzných designů najdete na stránce ČELENKY.





OTĚŽE


vaši novou uzdečku si můžete objednat s otěžemi nebo bez nich. Máte na výběr z mnoha různých druhů otěží od obyčejných jako jsou celokožené nebo plátěné otěže (se zarážkami nebo bez zarážek), po speciální jako například plátěné otěže s gripemoplétané otěže, pogumované otěže nebo otěže zaplétané do 5-pramenných copánků... 

 





KULATÉ UZDEČKY


- řemínky uzdečky jsou šité do kulatého tvaru


- kulaté uzdy a uzdečky mpohu být vyrobeny ve třech variantách:


1) lícnice k udidlu a k nánosníku, stejně jako i podhrdelník jsou kulatě šité, zapínají se do klasického nátylníku (s jednoduchými - plochými řemínky) 


2) jednotlivé řemínky jsou kulatě šité po celé své délce a zapínají se za ušima koně


3) kombinace předchozích dvou variant - některé řemínky se zapínají na boku, jiné za ušima


BEZUDIDLOVÉ UZDEČKY A OBNOSKY


Lze též vytvořit bezudidlovou uzdečku dle vašich požadavků (například sidepull, hackamore, křížová bezudidlová uzdečka, obnosek vhodný i na ježdění (typu cavesal) a další... ).


DREZURNÍ UZDY


Mohu pro vás ušít plnou drezurní uzdu (pro použití se dvěma udidly), nebo uzdečku, kterou lze pomocí odepínacího řemínku během chvilky přenastavit na uzdu.


ZAKONČENÍ ŘEMÍNKŮ UZDEČKY


Můžete si vybrat mezi dvěma různými zakončeními řemínků uzdečky - klasickými hranatými, nebo zakulacenými.






Design nánosníků



ŠÍŘKA A TVAR


Nánosníky mohu zhotovit v libovolné šířce. Mohou být rovné, nebo se rozšiřovat směrem doprostřed a zužovat ke krajům. Také mohou být vykrojené v místě udidla nebo různě tvarované. Design a šířku nánosníku vždy přizpůsobuji konformaci hlavy a potřebám konkrétního koně.



ZÁKLADNÍ STYLY NÁNOSNÍKŮ


-  jednoduchý


- měkce polstrovaný 


-  podložený druhou vrstvou kůže






OZDOBNÉ STYLY NÁNOSNÍKŮ (zdobení lze udělat na podložených a měkce polstrovaých nánosnících)


-  kulaté nebo hranaté bombírování





-  ozdobné šněrování


- zdobení šněrováním může tvořit různé vzory


-  šněrování je dostupné v jakékoli barvě třísločiněné kůže


- oplétání je též tradičně používáno na otěžích, aby zabránilo jejich prokluzování v rukou jezdce





-  ozdobné prošití


- ozdobné prošití v tradičních vzorech i na přání


- lze kombinovat s mnoha dalšími styly včetně kulatého a hranatého bombírování


- v jakékoli barvě dle vašeho přání


- možné i na jednovrstvých nánosnících





-  barevná/ lakovaná paspulka


- může být vyrobena v jakékoli barvě měkké kůže pro podložení, nebo z černé lakované kůže


- s měkkým podložením může tvořit úžasné barevné kombinace


- pouze na měkce podložených nánosnících





-  štrasové kamínky


- nánosníky mohou být ozdobeny jednou nebo více řadami štrasových kamínků a dalších bižuterních komponentů různých barev a velikostí (více níže v oddílu "materiály")


- kamínky jsou ručně přišity (neodlepují se)


- berte prosím na vědomí, že kamínky jsou spíše módního charakteru, a proto doporučuji zacházet s nimi opatrně






-  nýtky s kamínky


- nýtky s kamínky jsou skladem v několika barvách a ve dvou variantách - se základem ve stříbrné i zlaté barvě pasující k nerezovému i mozasnému kování


- odolnější ozdoba v porovnání se štrasovým řetízkem 





-  zdobení  cvočky, nýtky a dalšími kovovými ozdobami





Nánosníky mohou být vyrobené z černé, tmavě hnědé, kaštanově hnědé, nebo černé lakované kůže. Můžete si vybrat i libovolnou barvu prošití a případně i barvu polstrování či paspulky.


V případě, že jste si z výše uvedené nabídky nevybrali, neváhejte mě kontaktovat s vlastním návrhem. Můžete se také nechat inspirovat ve fotogalerii.



Mohu vám také vyrobit martingaly a poprsníky ve stejném stylu do setu.


Na stránce Materiály najdete více informací o kůži a dalších materiálech, které k výrobě uždění používám, a také jejich barevný vzorník.


Cena uždění závisí na individuálním zadání zakázky. Orientační ceník najdete zde. Přesnou cenu uzdečky dle vašeho přání vám ráda spočítám, stačí napsat. Cenová kalkulace je zcela nezávazná a zdarma.



Máte zájem o uzdečku nebo jiný druh uždění vyrobený na míru?



Kontaktujte mě